Sortida a Tarragona, 1r ESO
2 de febrer de 2011
Departament de Ciències Socials

La sortida té com a objectiu el coneixement de les formes de la vida de l´època romana en general i en concret de Tàrraco. Localització i identificació de les restes romanes i visita a: les muralles, l´amfiteatre, el pretori, el circ i el MNAT(Museu).

A l'amfiteatre els alumnes han pogut conèixer les parts bàsiques del monument i iniciar-se en la lectura de la seva planta i en la interpretació de les funcions i de l´estructura social, així com els principals gladiadors que si movien: els samites, els retiaris, els tracis, etc i les seves tàctiques de lluita així com el seu armament.
També han fet un passeig per les muralles, en el qual els alumnes han de treballar aspectes històrics, constructius, evolutius i iconogràfics del conjunt. Al Museu, hem gaudit d'un vídeo explicatiu de com era la ciutat en època romana.
A l´edifici del pretori i el circ han pogut aprofundir en la reconstrucció de Tàrraco, gràcies a l´observació directa i a les maquetes, des del punt de vista tècnic i mitològic. Alhora el monument ens il·lustra sobre els canvis soferts per la ciutat romana en època medieval.
A la tarda, els alumnes han realitzat quatre itineraris diferents per la part alta de la ciutat, en petits grups de 4/5 alumnes.

Així que per un dia, ens hem convertit en romans i romanes, i hem anat recorrent tota la ciutat de Tarraco!!.
 
fotografies de l'activitat
Estàs aquí:Home Primera pàgina Visitem la Tarraco romana