Àngels i dimonis

 

Argument

Quan assassinen a un gran científic en un laboratori d’alta seguretat, en Robert Langdon és cridat a Suïssa per analitzar un criptograma marcat amb foc a la víctima. Darrere d’aquell estrany símbol, en Langdon descobrirà una disputa a mort entre l’església catòlica i la germandat dels il·luminats, societat secreta formada per científics des dels temps de Galileu. Els il·luminats són responsables del robatori d’un perillós dispositiu de gran tecnologia que ha estat introduït dins la ciutat del Vaticà i del segrest de quatre membres del Col.legi de Cardenals. Juntament amb la filla del físic mort, la Vittoria, s’embarca en un compte enrera per Roma a base de localitzar i desxifrar un codi de fa més de quatre-cents anys i seguir una antiga pista que només havien aconseguit seguir els científics més brillants de la història per poder trobar el refugi secret dels il·luminats i salvar el Vaticà i la col·lecció d’art més important i valuosa del món.

Personatges

Robert Langdon: És professor d’art i simbologia religiosa. Serà cridat al centre de recerca nuclear més important del món per explicar la història d’una misteriosa societat acusada de matar un científic. No és molt atractiu, però ho compensa tenint un cos de nedador de metre vuitanta i sent un expert en resoldre endevinalles històriques en poc temps.

Vittoria Vetra: Científica atractiva decidida a posar en perill la seva vida per trobar juntament amb en Langdon el responsable de la mort del seu pare i venjar-lo.

Maximillian Kohler: Director del CERN. Minusvàlid al qual li manca el sentit de l’humor i no és molt simpàtic amb els desconeguts. Es fa anomenar “el Rei”.

Camarlenc Ventresca: Capellà de quaranta anys disposat a fer l’impossible per salvar l’església d’un terrible destí. És pacient i sap escoltar.

Valoració de la novel·la:

Tenint en compte que és un bestseller reconegut a tot arreu, el seu autor Dan Brown és un dels millors del món, i que parla de temes que han despertat de gran manera el meu interès per la història, Àngels i Dimonis és, possiblement, el millor llibre de la seva temàtica que mai he llegit, seguit de El Codi Da Vinci, també del mateix autor.

 

Estàs aquí:Home Biblioteca Jo recomano Àngels i dimonis